YETS Foundation

YETS Foundation zet sport in als middel om kwetsbare jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling en te begeleiden naar een positieve rol in hun gemeenschap en deze daardoor te versterken. YETS bereikt kwetsbare jongeren en voorkomt maatschappelijke uitval. Nu willen we ons toeleggen op de ontwikkeling van jongeren in Groningen.

Waarom we voor Groningen kiezen

Groningen lijkt op Schiedam en Vlaardingen voor wat betreft de vroegtijdige schoolverlaters en kinderen die opgroeien in armoede. Jonah Kremer is één van de hoofdcoaches van YETS. Hij komt uit Groningen en het is zijn droom om YETS naar Groningen te brengen.

Jonah groeide op in Groningen en zag zijn vrienden verkeerde keuzes maken en op straat belanden. Na een stage bij YETS wilde Jonah zich toeleggen op de ontwikkeling van jongeren in Groningen, maar vond geen passende organisatie.

Hij besloot nog drie jaar bij YETS te gaan werken, om daarna zelf een organisatie op te zetten in zijn thuisstad. Jonah heeft zich de YETS-methode helemaal eigen gemaakt en heeft zich in de afgelopen jaren optimaal voorbereid om in 2021 in Groningen van start te gaan.

Anderen over YETS als organisatie

Mail ons