Het verschil dat YETS maakt in het leven van onze deelnemers is soms enkel al af te lezen aan de uitstraling van onze deelnemers, maar soms ook direct meetbaar. Degenen die YETS van dichtbij meemaken, ervaren direct dat deelname jonge levens positief doet veranderen.

Het mogen deelnemen aan een sportteam van YETS geeft een trots gevoel. De coaches zijn streng en de trainingen regelmatig zwaar. Dit zorgt er ook voor dat je met borst vooruit door de schoolgangen kan lopen: “Ik zit in het basketbalteam van de school. Ik ben iemand”. Je draagt een tenue met het logo dat je samen met je teamgenoten ontworpen heb. Dit geeft zelfvertrouwen en positieve eigenwaarde. Dit gevoel wil je niet kwijt. Daarom ben je bereid er hard voor te werken. Ook als dit betekent extra hard je best te doen in de schoolbanken en te helpen tijdens activiteiten in de wijk. “Het leven is geven en nemen”. Dat is de boodschap die je meekrijgt.

 

Bij onze Shakers Basketball Academy in het dorpje Anwiankwanta in Ghana worden wel hele specifieke resultaten geboekt. De basketballers, allemaal jongeren van het SOLA weeshuis, krijgen via basketbal de kans om een beurs te verdienen van een goede school. Op deze wijze kunnen zij kwalitatief onderwijs volgen, terwijl het weeshuis dat al kampt met een kleine begroting hier niet voor hoeft te betalen.