Ambassadeurs

Deelnemers van onze projecten zouden graag in de voetsporen willen treden van de YETS ambassadeurs. Deze sporthelden hebben vaak hetzelfde pad bewandeld als waar onze jongeren nu op lopen. Sport heeft hen gemaakt tot wie ze nu zijn. Zij zijn zowel binnen – als buiten de lijnen een rolmodel voor velen. Nu zetten zij zich in om de YETS Foundation onder de aandacht te brengen, en de wereld te laten zien hoe hard onze jonge deelnemers werken om een positieve bijdrage te kunnen gaan leveren aan de maatschappij.

Met trots stellen wij u voor aan de YETS ambassadeurs

Patrick Hilliman

St. Maarten is voor toeristen een exotisch paradijs. Voor jongeren die hier opgroeien is het echter niet altijd zo rooskleurig. Velen van hen zien sport of criminaliteit als hun enige kans op een welvarend leven. Voor de 2.06m lange Patrick Hilliman was alleen sport een optie. Op jonge leeftijd mocht hij de stap maken naar een high school in de Verenigde Staten en besefte dat hij er alles aan moest doen om dit avontuur niet vroeg te laten eindigen. Zijn vastberadenheid bracht hem via High Point University in North Carolina naar een professioneel avontuur in Spanje en uiteindelijk Nederland. Nu zal hij iedere week schitteren bij de Port of Den Helder Kings.

Grant Johnson

Jongeren die opgroeien in het stille Amerikaanse stadje Kenosha, WI hebben meestal geen veelbelovende toekomst voor zich. Grant Johnson wilde er echter alles aan doen om een professioneel basketballer te worden. Hij kreeg de kans te spelen op Madison College, waar YETS Foundation oprichter Peter Ottens op dat moment ook speelde. Door hard te werken op het veld en in de klas maakte hij ieder jaar de stap naar een grotere school. Ondanks deze omweg verloor hij zijn doel nooit uit het oog. Vier jaar later werd zijn droom werkelijkheid: Hij tekende een contract in AustraliĆ« en na een geweldig seizoen zal hij volgend jaar uitkomen voor Kouvot Kouvola in Finland. Voor Grant begint het echter nu pas: “Sky is the limit”

Patrick Hilliman
Grant Johnson