Paleis1

Franchise

YETS gelooft in de kracht van ‘local heroes’. Lokale rolmodellen die de sociaal-culturele context van hun regio begrijpen. Ze hebben passie voor hun stad, verbinding met de gemeenschap. Uitbreidingen buiten regio Rijnmond doet YETS dan ook enkel middels het franchiseprincipe. Randvoorwaarde is wel dat toekomstige franchisenemers eerst twee jaar werkervaring op doen bij de YETS Foundation, alvorens zij YETS in hun eigen stad opstarten. Op deze manier doen zij ervaring op met de methodiek en maken het gedachtegoed eigen.

Jonah Kremer groeide op in Groningen en zag zijn vrienden verkeerde keuzes maken en op straat belanden. Na een stage bij YETS wilde Jonah zich toeleggen op de ontwikkeling van jongeren in Groningen, maar vond geen passende organisatie. Hij besloot nog drie jaar bij YETS te gaan werken, om daarna zelf een organisatie op te zetten in zijn thuisstad. Jonah heeft zich de YETS-methode helemaal eigen gemaakt en is in 2021 officieel met YETS Groningen van start gegaan. Groningen lijkt qua problematiek op Schiedam en Vlaardingen met name qua vroegtijdige schoolverlaters en kinderen die opgroeien in armoede.

In april 2022 tekenden YETS Foundation en YETS Groningen de eerste Franchiseovereenkomst.
Razak Kasim haalde al in 2015 de YETS-methode naar Ghana toe. Dankzij uitwisselingsprojecten leerde hij de YETS-methode implementeren aangepast aan de culturele context. Sinds 2020 is YETS Ghana een internationale franchise geworden met een groot project van start gegaan. De chiefs van het dorp Anwiankwanta schonken YETS Ghana een stuk grond, waar nu het YETS Youth Centre wordt gebouwd. Een plek met voldoende faciliteiten om te sporten en te leren. Een veilige omgeving waar coaches voor je klaarstaan en waar je erbij mag horen.

De volgende franchise….

De impact van de YETS-methode heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Wij willen onze impact vergroten, maar alleen met de juiste mensen. Benieuwd naar wat er nodig is om YETS naar jouw stad te halen? Neem contact op via onderstaand formulier: