“De koningin is heel belangrijk, maar ik vind mijn coach nog belangrijker”

“Ik ben zo’n jongen die op straat met matties chillt. Vorig jaar wou ik daardoor zelfs stoppen met YETS. Coach Peter vond dat heel erg jammer. Hij vertelde dat hij me zou missen, maar ook dat het beter voor mijzelf is om te blijven. Daardoor ging ik nadenken”, vertelt Rachim Ahassi (14). De woorden van zijn coach trokken hem over de streep. Hij chillt nog steeds graag met zijn vrienden, maar combineert dat met veel inzet bij YETS en zijn team ‘Hunters’ op het Geuzencollege in Vlaardingen.

“Ik had geen respect en werd snel agressief. Dat vond ik zelf ook vervelend”, vertelt Rachim. “Door coach Peter ben ik ervan afgekomen! Ik heb geleerd met mijn woede om te gaan en zonder boosheid grenzen te stellen. En ik kan nu boven stomme opmerkingen staan. Zoals toen voel ik me bijna nooit meer.” Ook op sportief gebied is de basketballer enorm gegroeid. “Ik was echt heel slecht! Ik mistte elke bal”, lacht hij. “Nu ben ik een van de beste spelers. Dat komt omdat ik dit jaar veel buiten heb geoefend. Buiten bij het YETS-kantoor, of op een pleintje bij mijn huis.”

Belangrijk

In september was Rachim een van de YETS-deelnemers die tijdens het bezoek van koningin Máxima met hare majesteit aan tafel zat. “Het was al een eer dat ik aanwezig mocht zijn, maar het was nog gaver dat ik met haar mocht praten. Ik had niks voorbereid. Ik wil altijd gewoon uit mijn hart spreken.” Zijn verhaal over de band die hij met coach Peter heeft, ontroerde iedereen in de ruimte. De koningin moest zelfs een zakdoek pakken. Dat moment werd later in de media uitgebreid beschreven, maar door Rachim zelf niet heel bewust meegemaakt. Hij vertelt: “Coach Peter was aan het huilen, dus ik was op hem gefocust. De koningin is heel belangrijk, maar ik vind mijn coach nog belangrijker.”

100%

Na dit schooljaar zitten Rachim zijn twee jaar als YETS-deelnemer erop. En dan? “Een leven na YETS bestaat niet!”, stelt hij. “Ik blijf naar elke training komen en helpen. En sowieso 100% wil ik hier stage lopen en daarna bij YETS als coach werken. Ik wil volgende groepen hetzelfde gevoel geven dat ik ook heb gehad. Dat er altijd iemand voor je is waar je bij terecht kan!”

Deel dit bericht