Jongerencoaches uitgebreid

Vorig jaar zijn we gestart met YETS-jongerencoaches en door het succes breiden we dit jaar, dankzij een bijdrage van Fonds Schiedam Vlaardingen, uit met drie extra jongerencoaches. Coach Shay blijft parttime basketbalcoach binnen YETS, maar gaat ook parttime het werk als jongerencoach doen. 

YETS Connect
De belangrijkste reden voor de uitbreiding is dat de activiteiten vanaf dit schooljaar zijn uitgebreid. YETS Connect is in het leven geroepen: naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding. “Tijdens de lockdown konden we als jongerencoaches de scholen niet bezoeken, wat eigenlijk wel belangrijk was. Toen hebben we snel een dagbesteding opgezet, zodat jongeren van scholen uit de omgeving een aantal dagdelen per week langs konden komen op kantoor”, vertelt jongerencoach Crystal. “Daarmee hebben we jongeren die lastig te bereiken waren voor docenten kunnen opvangen. Door ze mee te nemen naar andere omgeving, kennis te laten maken met de coaches en andere jongeren is de verbinding naar een basketbalteam makkelijker.” 

YETS Friday
Het is daarnaast de bedoeling dat we doorgaan met YETS Friday. In de zomermaanden heeft deze pilot goed gewerkt. Het YETS-kantoor was een fijne plek waar jongeren op vrijdagmiddag konden ontspannen, sporten en plezier maken. Het kantoor moet daarnaast ook een plek zijn waar – naast de nodige ontspanning en plezier – ook altijd iemand beschikbaar is voor een luisterend oor als dat nodig is.

Deel dit bericht