Mijn team is mijn tweede familie

Mijn team is mijn tweede familie

Anderen inspireren, hulpcoach worden én doorstuderen zodat ze een succesvolle carrière kan opbouwen. Het zijn de doelen van de ambitieuze Chelsey Fonseca (14). Ze is net aan haar derde schooljaar op het Life College Schiedam en tweede jaar bij YETS Foundation begonnen. 

Het is maar goed dat Chelsey vol energie zit, want ze heeft het er maar druk mee! Captain van een team, ijverig op school en daarnaast nog grote passies voor dj-en en het schrijven van rapteksten. “Ik ben best wel geïnspireerd door mijn broer”, vertelt ze. “Hij zat op deze school, speelde altijd basketbal en was hulpcoach bij YETS. Ik hielp in de keuken en zag hoe leuk de coaches en deelnemers het met elkaar hadden. Daar wilde ik ook bij horen!” 

Familie
Chelseys team heet Major Shakers. De coaches en andere spelers hebben een belangrijke plek in haar hart gekregen. “Mijn team betekent echt heel veel voor mij. Het is mijn tweede familie. Iedereen kan zichzelf zijn en de coaches staan 24/7 klaar om ons te helpen.” Van coach Demian leerde de jonge captain om zich bewust van haar keuzes te worden. “Inmiddels is het een gewoonte geworden”, vertelt ze wijs. “Ik zie nu in dat je altijd een keuze hebt en zelf voor je doelen moet vechten als je ze wilt bereiken.” 

Zakenvrouw
Ze heeft haar pad inmiddels helemaal uitgestippeld: schooldiploma, mbo, hbo – “en dan zakenvrouw worden!” Daarnaast wil Chelsey inspireren. “Ik zie het goede in het leven en wil anderen helpen dat ook te zien”, zegt ze. Een leven na Major Shakers heeft captain Chelsey ook al ingevuld. “Ik hoop dat ik hulpcoach mag worden. Dat wil ik heel graag!”

Deel dit bericht