YETS Foundation wint Appeltje van Oranje

De YETS Foundation, actief in Vlaardingen en Schiedam, is door het Oranje Fonds uitgeroepen tot één van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan organisaties die een groot verschil maken voor anderen in de samenleving.


“De YETS Foundation is enorm trots op de waardering van het Oranje Fonds van ons werk voor jongeren in de regio”, aldus directeur Peter Ottens. Dit jaar was het thema van de Appeltjes van Oranje ‘Jong en sociaal ondernemend’. Uit alle 100 inzendingen zijn na verschillende selectierondes twaalf genomineerden geselecteerd, waaruit het Oranje Fonds de drie winnaars heeft gekozen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Op 6 juni krijgt Peter deze, samen met een aantal coaches en jongeren, door Koningin Máxima overhandigd op Paleis Noordeinde.

De prijs komt een paar maanden na een ander hoogtepunt: de erkenning van de YETS-interventie door het Kenniscentrum Sport. YETS hoeft de komende tijd niet stil te zitten. Ottens: “De prijs is een bevestiging dat we goed bezig zijn. De afgelopen jaren is de vraag naar onze kennis en ervaring ook enorm gestegen. Daarom hebben we YETS Go opgericht. Via YETS Go willen we onze impact nog verder vergroten onder jongeren, professionals en gemeenten. Zo bieden we workshops en clinics aan, kunnen we ingeschakeld worden voor inspiratiesessies en zetten wij onze expertise in om gemeenten en organisaties te adviseren op het gebied van jeugdzorg en sport.” 

Ondertussen gaat het project van de YETS Foundation ook gewoon door. In Vlaardingen en Schiedam doen zo’n 100 kwetsbare jongeren mee aan het project, dat inmiddels voor het derde jaar loopt. Het Lentiz LIFE College, Lentiz Geuzencollege en Ilex College zijn de deelnemende scholen. Door middel van basketbaltrainingen, het samen huiswerk maken, eten en activiteiten voor de eigen wijk leren zij sterk in hun schoenen te staan. Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden, worden zij gedurende een tweejarig programma geholpen naar positieve deelname aan de maatschappij.

Deel dit bericht