YETS Foundation heet vluchtelingen welkom in Vlaardingen

Vorige week donderdagmiddag hebben de Geuzencollege Black Dragons gebasketbald met een groep vluchtelingen die in Vlaardingen op een boot verblijven. Via oud- directeur van het Geuzencollege Theo Werner werd de vraag aan YETS gesteld of ze iets voor de vluchtelingen wilde doen. YETS Foundation hoefde daar niet lang over na te denken en stelde voor om samen te basketballen.

Door weer en wind
Zeventien jongeren van de Geuzencollege The Black Dragons hebben samen met acht vluchtelingen gebasketbald op het basketbalpleintje aan het stadsstrand van Vlaardingen. Het was aardig fris en het regende, maar dat hield The Black Dragons en de vluchtelingen natuurlijk niet tegen.

Steen papier schaar en shoot-out
Na een spannende potje Steen, papier, schaar hebben we shoot-out gespeeld. Waarbij je de bal vanaf een lijn naar de basket gooit en wanneer je mist, je zo snel mogelijk moet zorgen dat je alsnog scoort, voordat de persoon achter jou gescoord heeft.

Onderdeel van programma van de gemeenteraad
Dit was een initiatief om de vluchtelingen welkom te heten in de Gemeente Vlaardingen. De gemeenteraad heeft een klein programma opgesteld met taallessen, sporttrainingen en andere activiteiten. Zo is er al eerder een BBQ georganiseerd vanuit de kerken, zijn er boterletters gebracht met Sinterklaas en is er een aantal weken geleden een wandeling gemaakt door de stad.

Deel dit bericht