Even voorstellen: Coach Joey

Youth coach en assistent coach Joey is 28 jaar en is geboren in Roosendaal. Coach Joey is een Youth Coach en voert veel 1 op 1 gesprekken met jongeren. Op dit moment begeleidt hij zes jongeren. Daarnaast is hij assistent basketbal coach op het Geuzencollege met coach Pedro en coach Luciana. En samen met coach Patrick coachen zij het nieuwe basketbalteam op SBO de Poldervaart.

Coach Joey is opgegroeid in Oudenbosch in een fijne omgeving. In groep 8 is coach Joey begonnen met basketbal. Hij is vrij snel eredivisie gaan spelen bij de Giants in Bergen op Zoom en heeft daar zes jaar in de jeugd gespeeld. Op dit moment is hij een jaar gestopt omdat zijn studie lastig was te combineren met het basketbal. Nu hij klaar is met zijn studie zijn er meer mogelijkheden om te gaan basketballen. Hij is er bovendien al blij mee dat hij nu met YETS basketbalt.

Tijdens het basketballen in de eredivisie had coach Joey het erg druk. Hij heeft MBO Marketing en Communicatie gedaan op het Johan Cruyff college waardoor hij het basketballen goed kon combineren met school. Ze richtten namelijk de vakken zo in dat hij veel huiswerk kon doen tijdens schooltijd en na school amper iets hoefde te doen. Dit zorgde ervoor dat hij meer tijd had om te basketballen. Hij had namelijk drie keer per week training en één keer per week een wedstrijd. Na zijn studie heeft hij zeven jaar gewerkt als marketingmedewerker. Drie jaar geleden heeft coach Joey een carrièreswitch gemaakt naar sociaal werk. Hij is een deeltijdopleiding social work begonnen aan Avans hogeschool in Breda. Voordat hij bij YETS begon, heeft hij vrijwilligerswerk gedaan en heeft hij twee jaar gewerkt als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking.

Via een bekende van coach Joey is hij in contact gekomen met coach Peter van YETS. Van tevoren wist coach Joey nog niks over YETS, maar kwam er snel achter na gesprekken bij YETS dat dit iets voor hem was. Ook was er een vacature voor Youth Coach, maar coach Peter kwam ook met idee om assistent basketbalcoach te worden. Dit zodat hij ook beter bekend zou raken met de straatcultuur omdat hij deze niet heeft gekend in zijn jeugd. Hij vindt de combinatie dan ook erg leuk tussen deze twee verschillende rollen binnen YETS.

De timing waarop YETS in zijn leven komt, is precies goed. Het sluit perfect aan bij wat hij wil en hij kan ook weer beginnen met basketballen. Ook daagt het coach Joey uit op meerdere fronten, zoals jezelf ontwikkelen en spreken voor een groep. Hij heeft in zijn eigen leven een rolmodel gemist en hoopt dat hier wel voor de jongeren te kunnen zijn. Hij heeft namelijk veel hulpverlening gezien maar niemand die er écht voor hem was. Bij YETS is dit anders want je kan er ook echt voor de jongeren zijn.

De eerste maanden zijn goed bevallen, iedere dag begint nog wel met positieve spanning naar het werk toe. Zeker nu hij voor het eerst ook echt een eigen team heeft. Maar elke dag gaat coach Joey met een goed gevoel naar huis. Het gevoel van familie te laten ervaren door jongeren ervaart coach Joey ook met de andere coaches. Hij is nog erg gericht naar binnen maar bij YETS kan hij zich zelf ontwikkelen om meer naar buiten toe te treden en zich meer kwetsbaar op te stellen. Coach Joey wil graag leren wat meer energie over te brengen op de jongeren. Van nature is hij wat rustiger van aard. Coach Joey biedt de jongeren inlevingsvermogen en geeft zijn onvoorwaardelijke steun. Hij brengt rust en regelmaat wat voor de jongeren fijn is om zichzelf te kunnen zijn bij hem in de buurt.

Deel dit bericht