Even voorstellen: Nieuwe hoofdcoach Melvin

Hoofdcoach Melvin is 33 jaar oud en geboren in Den Haag. Hij is hoofdcoach samen met coach Patrick en assistent coach bij het team van coach Giannini. Coach Melvin is in het verleden driemaal Nederlands Dunk kampioen geweest.

Coach Melvin is geboren en getogen in Den Haag. Hij is daar opgegroeid in een fijne omgeving met leuke vrienden. Hij herkent bepaalde situaties bij de jongeren die hij heeft gezien bij zijn vrienden vroeger. Zo heeft hij bijvoorbeeld bij zijn vrienden meegemaakt dat hun ouders scheiden of dat iemand zijn vader er niet was. Daarom begrijpt hij de situaties van de jongeren goed, omdat hij ze vanaf buitenaf heeft gezien en zich goed kan inleven. Maar hij herkent het specifieke gevoel niet vanuit zijn eigen ervaring zoals de andere coaches die zo’n zelfde soort situatie hebben meegemaakt.

Vanaf zijn 12de speelt coach Melvin basketbal. Hij heeft op verschillende niveaus gespeeld en is door heel Nederland gereisd. Op zijn 12de zat hij bij een amateurclub in Den Haag Voorburg. Hij is in zijn eerste volledige basketbaljaar meteen Nederlands kampioen geworden. Dit kwam omdat hij een hele goede trainer had die oprichter is van het basketbal in Den Haag. Daarna is hij verhuisd naar Leidschenveen en moest hij elke keer de bus pakken als hij wilde trainen in Den Haag, wat hij twee keer per week deed. Daarna heeft hij bij twee clubs in Delft gespeeld omdat hij op een hoger niveau wilde spelen. Coach Melvin is een aantal keer Nederlands Dunkkampioen geweest op zijn 16de, 18de en 22ste jaar. Iedereen wist dat coach Melvin hoog kon springen, dat moest ook wel omdat hij maar 1.83m lang is.

Coach Melvin heeft MBO Mondriaan sport en beweging gedaan. Hier heeft hij fitness als hoofdkeuze vak gedaan zodat hij daarna richting de personal training kon gaan. Daarnaast heeft hij tijdens die opleiding een studiebeurs gekregen van een andere foundation waarbij hij jongeren tussen de 9 en 12 jaar les moest geven op pleintjes in Den Haag. Hier hoefden kinderen niet verplicht naar toe dus elke week waren er een ander aantal kinderen. Bij YETS is dit niet het geval en heb je meer structuur, zeker ook omdat het op school is waardoor je meer houvast hebt bij de kinderen.

Sinds 2011 is coach Melvin ook personal trainer en heeft hij veel verschillende leeftijdsgroepen les gegeven. Bovendien heeft hij gewerkt met mensen met een verstandelijke en geestelijke beperking, zoals het syndroom van down. Coach Peter had hem halverwege augustus een berichtje gestuurd of hij interesse had om een keer een gesprek te hebben over YETS foundation. Coach Melvin kende YETS nog niet en heeft het toen gegoogeld. In het gesprek vroeg coach Peter of hij interesse had te starten met een franchise in Den Haag over twee jaar.

Sinds 2009 is coach Melvin werkzaam in de fitnesswereld, maar merkte hij dat daar iets miste. Alleen wist hij niet precies wat. Hij vond het altijd leuk om met kinderen te werken dus deze kans bij YETS vond hij dan ook heel interessant. Wel vindt hij het lastig om zijn eigen onderneming, Personal Training (PT), op te geven omdat het niet beide tegelijk kan. Op dit moment combineert coach Melvin YETS Foundation en PT, maar hij is de PT aan het afbouwen, zodat hij zich in de toekomst op YETS kan focussen. Coach Melvin merkt namelijk dat het nu wel chaotisch is om zijn tijd tussen YETS en PT te verdelen. Zeker als Head Coach heb je bepaalde verantwoordelijkheden die aan het begin nog een beetje wennen zijn.

Coach Melvin is een aanwinst omdat hij een frisse blik brengt vanuit de fitnesswereld. Hij kan helpen met de fitheid van de jongeren en het voedingsaspect dat hij vanuit PT goed onder de knie heeft. Zo is coach Melvin bezig met het ontwikkelen van een fit-test die alle scholen kunnen doen om te kijken of de jongeren vooruitgaan.

Hij hoopt de jongeren positieve energie te geven. Ook al is het maar iets kleins, sport gerelateerd of iets anders. Hij hoopt dat ze het een goede toekomst kan brengen. Voor hem zelf weet hij dat hij de komende twee jaar fouten gaat maken. Dit hoort ook bij het proces waarbij de andere YETS coaches goed kunnen helpen. Hierdoor gaat hij goed voorbereid aan de slag om een goede start te maken met de franchise in Den Haag.

Deel dit bericht